Historie

In 1991 werd Nedfilter opgericht. Dit bedrijf maakte filters voor luchtbehandelingskasten en ontstoffingsinstallaties. Nedfilter groeide in rap tempo uit tot een belangrijk bedrijf in de klimaat- en ontstoffingssector. Aangemoedigd door het succes begon Jan Hannink, de oprichter van Nedfilter, nog drie andere bedrijven met ieder zijn eigen specialisme: Climexx (textiele luchtverdeelsystemen), Requa (reconditionering luchtbehandelingskasten en ontstoffingsinstallaties) en Insolids (solids handling). In 2017 gingen de vier bedrijven verder onder de naam Vlint. Door hun brede assortiment en de expertise van het personeel, ontstond een bedrijf dat vrijwel alle onderdelen van filtratiesystemen kan reinigen, onderhouden en vervangen. Daarnaast heeft het nog een afdeling solids handling die stofreductiesystemen, industriële slangen en manchetten verkoopt.

Missie en visie

Onze missie

Door onze uitgebreide kennis van filtratie, reconditionering, luchtverdeling en solids handling gaan we door waar andere stoppen. Dat is onze 360º-aanpak. Vlint is als totaalleverancier en dienstverlener de partij voor:

• het zuiveren van lucht en liquids met een uniek aanbod van filters voor utiliteit en industrie
• snelle en veilige filterwisselingen voor elk kantoor of object
• het beperken van emissie door optimalisatie van ontstoffingsfilters en stofonderdrukking bij verlading
• het reinigen en onderhouden van luchtbehandelingskasten en onstoffingsinstallaties
• het reconditioneren van luchtbehandelingskasten voor utiliteit en proces
• het berekenen en op maat maken van luchtverdeelsystemen
• het (antibacterieel) reinigen van luchttrajecten en textiele luchtverdeelsystemen
• het verbeteren en bewaken van solids handling conform ATEX- en food-regelgeving

Vlint heeft een divers productaanbod en staat met productspecialisten, technisch adviseurs en een grote groep servicemonteurs voor u klaar. Ons personeel is in uiteenlopende sectoren actief en kent alle relevante veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Onze visie

Wie voor Vlint kiest kan rekenen op zorgeloze service. Daarbij staat één woord centraal:

ZUIVER

Iedereen in ons bedrijf zet zich in om een zuivere omgeving te creëren. Zuiverheid is voor ons vanzelfsprekend, maar ook iets waarop we trots zijn. We zijn trots op elk project in de utiliteit en in de industrie dat mede dankzij onze inzet een zuivere omgeving biedt. Want een zuivere oplossing en omgeving creëren bij onze klanten in de utiliteit en in de industrie is wat we doen en waarvoor we het doen. Zuiverheid is de kern van onze identiteit. Zuiver handelen ontstaat door vier bedrijfskenmerken:

1.    Proactief: onze collega’s hebben passie voor hun vak. Als er iets niet goed werkt of beter kan, signaleren we dit en bespreken dat met de klant.

2.    Deskundig: we werken met goed opgeleide, ervaren mensen die verstand van zaken hebben. Ondersteund door laboratoria en research & development van onze partners en leveranciers zijn we altijd up to date.

3.    Co-creatief: samenwerking is de sleutel tot succes. We geloven niet alleen in onze eigen kennis, maar ook in die van onze klanten. Samen komen we tot oplossingen, ook op het gebied van welzijn, gezondheid en veiligheid.

4.    Solide: we kiezen voor kwaliteit, duurzaamheid en continuïteit. Altijd. Of het nu gaat om de producten en services die we leveren of om de mensen die voor Vlint werken: u kunt op ons vertrouwen.

Wie voor Vlint kiest kan rekenen op een zuiver klimaat en proces!

MVO

Vlint profileert zich als een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Winst maken is een doel, maar net zo belangrijk in de bedrijfsvoering van Vlint is het streven naar positieve effecten voor mens en milieu. Dit houdt in dat wij een duurzame relatie willen aangaan met opdrachtgevers en personeel. Niet alleen ondernemen voor op dit moment, maar ook ondernemen voor de toekomst. Daarbij spelen de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame producten een belangrijke rol. Vlint profileert zich als een ‘groene’ leverancier om zorg te dragen voor kwaliteit voor mens en milieu. Persoonlijke ontwikkeling neemt een grote plaats in binnen de onderneming. Medewerkers worden gestimuleerd en stimuleren elkaar om zich te ontplooien.