BOUW INDUSTRIE

Historie Viltalis

In het begin van de jaren zeventig kwam Stokvis & Smits B.V. in aanraking met een Australische remigrant die enthousiast was over een spel dat veel in Australië werd gespeeld: bowls. Dit spel had de potentie in zich om door te groeien op de Nederlandse markt. Maar wel met de nodige aanpassingen vanwege het onstuimige Nederlandse klimaat.

Na de introductie is er veel research gedaan naar de matten en bowls om de snelheid en curve overeen te laten komen met carpet bowls, zoals dit in Australië wordt gespeeld. Dat lukte en in 1978 deponeerde Stokvis & Smits het merk Koersbal®. Er werd een gespecialiseerde onderneming opgericht voor bowls en koersbal in Nederland, die Vilton Sport heette. Om bowls en koersbal in Nederland te introduceren zijn er door de jaren heen veel demonstraties gegeven. Ook richtte een bowlsliefhebber van het eerste uur in Haarlem een eigen centrum op voor lawn bowls.

Vilton Sport bouwde in de loop der tijd een goede reputatie op als leverancier van het complete Henselite programma uit Australië en kwaliteitsmatten voor koersbal en bowls in Nederland. In 2003 werd Vilton Sport overgenomen door de Vlint groep uit Almere en is ingezet op verdere groei van de organisatie. In 2004 heeft de groei van de Vlint ondernemingen geresulteerd in een verhuizing naar een nieuw en groter bedrijfspand in Almere. In 2009 is de naam Vilton Sport gewijzigd in Viltalis, een naam die nog beter past bij de kernactiviteiten en de doelgroep.

OFFERTE NODIG?

Bel voor meer informatie: 088-8877107

WILT U DAT WIJ CONTACT OPNEMEN?

Laat uw naam en telefoonnummer achter!