BOUW INDUSTRIE

LUIDRUCHTIG BOWLS

En wat vinden kinderen van bowls? Lees alles over groep 7 en 8 van de Jan Ligthartschool in Wapenveld, die bowls uitprobeerden.

Wapenvelders trekken ten strijde
Het is een rumoer van jewelste in sporthal Wapenveld in de gelijknamige Gelderse plaats. Joelend buitelen groep zeven en acht van plaatselijke basisschool de Jan Ligthartschool over elkaar heen. De kinderen rennen naar de lange mat en luisteren muisstil naar de uitleg over bowls. De demonstratie kan beginnen.

“Yo blauw, yo blauw“, scandeert het blauwe team. “Kom op Bram, yo Bram”. Uiterst geconcentreerd neemt Bram de juiste houding aan. Een beetje door de knieën, het linkerbeen naar voren en gooien met rechts. Niet te hard, want dan schiet de bal te ver door. Niet te zacht, want ook dan komt de bowl niet in de buurt van de jack. “Kom op Brammie…..” Enthousiast moedigen zijn teamgenoten hem aan. Bram laat de bal los en kijkt gespannen toe, daar gaat de bowl over de lange mat, om het houten balkje in het midden en vervolgens met de voor bowls zo kenmerkende curve naar rechts, richting de jack. Dan klinkt er luid gejuich. De bowl ligt stil bij de jack. Het blauwe team springt gillend omhoog met de handen in de lucht. Bram straalt, dat heeft hij toch maar even mooi gedaan.

De groep van 26 kinderen is verdeeld in een rood en een blauw team. Er wordt in twee richtingen gespeeld. De teams spelen om de beurt. Zijn alle ballen gespeeld, dan wordt er gewisseld. Kirsten glijdt op haar buik en schuift een bal iets dichter richting de jack. “Nee, dat mag niet. Je mag niet meer aan de ballen komen als ze eenmaal stilliggen”, wijst de demonstratrice haar terecht.

De kinderen zijn erg enthousiast over het spel. “Juf, kunnen we dit spel niet namaken, zodat we het altijd kunnen spelen?”, vraagt Pascal. Juf Linda Wijeberg lacht. “De kinderen vinden het hartstikke leuk en zijn erg enthousiast”, zo zegt ze.

Ondertussen rennen de kinderen langs de mat mee met de bal en geven ze ‘tips’. “Je moet een beetje hard gooien”, roept iemand naar een tegenstander. De ballen rollen over en weer. En dan is het spel afgelopen. Negen tegen vijf, het rode team heeft gewonnen.

OFFERTE NODIG?

Bel voor meer informatie: 088-8877107

WILT U DAT WIJ CONTACT OPNEMEN?

Laat uw naam en telefoonnummer achter!