BOUW INDUSTRIE

Henselite

Het Australische Henselite is de onbetwiste nummer 1 als producent van bowlsattributen. Vanzelfsprekend heeft Viltalis de producten van deze leverancier opgenomen in het assortiment. Viltalis is al sinds haar oprichting in de jaren zeventig de exclusieve vertegenwoordiger van Henselite. Zo sport u in Nederland met producten van wereldformaat.

Het was William D. Hensell die in 1918 de houten bowls verving door rubberen bowls. Hij legde hiermee de basis van het solide familiebedrijf Henselite. Samen met zijn zoon Raymond. W. ontwikkelde Hensell de eerste plastic bowl in 1930. Dankzij deze innovatie blijft de bowl zijn vorm behouden onder verschillende klimatologische omstandigheden.

Vandaag de dag is Henselite nog net zo gepassioneerd over bowls als tachtig jaar geleden en produceert het de meest accurate bowls ter wereld. Elke bowl uit de fabriek in Melbourne, vindt zijn oorsprong in precisie-engineering.

Zoals het spel lawn bowls in de loop der jaren is veranderd, is ook Henselite gegroeid. Werd er in het begin één type lawn bowl geproduceerd, tegenwoordig worden er verschillende bowls gemaakt voor specifieke speelomstandigheden waar ook ter wereld. Daarnaast levert Henselite kleding, tassen en accessoires voor de complete uitrusting van de bowlsspeler.

Onder leiding van de vierde generatie Hensells is Henselite nu de grootste fabrikant en distributeur van lawn bowls wereldwijd. Het won drie Australian Export Awards en is opgenomen in de Helms Foundation Hall of Fame in de VS voor uitmuntende prestatie in lawn bowls.

Henselite staat niet stil. Bowls blijft veranderen, dankzij een nieuwe generatie bowlers die de opwinding van deze geweldige sport ontdekt. Henselite blijft daarom nieuwe producten maken die geschikt zijn voor de hedendaagse bowler. Producten die de bedrijfstraditie van betrouwbaarheid, kwaliteit en precisie voortzetten.
 

OFFERTE NODIG?

Bel voor meer informatie: 088-8877107

WILT U DAT WIJ CONTACT OPNEMEN?

Laat uw naam en telefoonnummer achter!