BOUW INDUSTRIE

DE BOWLSVARIANTEN

Bowls is er in vier varianten voor zowel binnenshuis als daarbuiten.

Een spannend spel voor iedereen
Bowls is een spel van concentratie, tactiek, vaardigheid en een vleugje geluk. Het wordt gespeeld op een speciale mat met ballen die zo dicht mogelijk bij het doelballetje, de jack moeten komen. De bowlsbal is niet helemaal rond, maar heeft een zogenaamde bias, waardoor de bal bij het minderen van snelheid een bocht maakt. Het spel kan alleen worden gespeeld, maar ook met z’n tweeën, drieën, vieren of in teams.

De traditionele vorm wordt gespeeld op een mat van dertig meter lang en vier meter breed. Short mat bowls is de kleinere variant van het spel en uitermate geschikt voor gebruik op scholen. Koersbal is de variant die uitermate goed in nog kleinere ruimtes gespeeld kan worden, zoals kantines of verzorgingsinstellingen. New age bowls wordt gespeeld met schuimballen op een gladde ondervloer. Dit spel kan zonder mat worden gespeeld.

Viltalis levert alle benodigdheden voor bowls van mat tot bal en bijbehorende kleding. Nederland telt inmiddels 94 bowlsverenigingen. Wij denken dat dit aantal ver zal gaan stijgen stijgen. Het is een sport die fysiek gezien, geschikt is voor iedereen. Het lijkt gemakkelijk, maar het is uitdagend doordat de bal een curve maakt. Hoe verder je in het spel komt, hoe meer mogelijkheden er zijn en hoe belangrijker het is dat je de juiste afweging maakt.

OFFERTE NODIG?

Bel voor meer informatie: 088-8877107

WILT U DAT WIJ CONTACT OPNEMEN?

Laat uw naam en telefoonnummer achter!